Introduktion til Bayern München

Information om fodboldrejser til FC Bayern MünchenFC Bayern München er et af Tysklands absolutte tophold og den mest succesfulde klub i tysk fodboldhistorie. De har rekorden for flest Bundesliga-trofæer (25) og nationale cups (17). Derudover har de vundet en lang række af internationale turneringer, f.eks. champions League som de har fem trofæer fra.
Klubben blev startet i 1900 af 11 fodboldspillere og i de første år havde de lidt succes i Sydtyskland, men det var først i 1932, de vandt det tyske mesterskab. Siden hen er det blev til 25 gange og de seneste tre år har de vundet. På grund af deres succes har de fået en kæmpe fanbase. Der er mere end 3.800 officielle fanklubber med over 285.000 medlemmer.
Når du tager ind for at se en Bayern München kamp, er det ikke kun spillerne, du skal holde øje med. Deres fans er kendte for at skabe en fantastisk stemning og flotte mosaikker.
En af deres bedste spillere er Robert Lewandowski fra Polen, som kom til klubben i 2014. Han er angriber og spillede for rivalen, Dortmund, fire år inden han kom til klubben. I den korte tid han har spillet for Bayern München, har han vundet det tyske mesterskab og spillet 33 Bundesliga-kampe, hvor han har scoret 19 mål.
På kanterne kan Arjen Robben findes. Han er en rutineret spiller, da han har været på det hollandske landshold, siden han var 15 år gammel. Han kom til klubben i 2009 og har spillet 129 Bundesliga-kampe og scoret 73 mål i disse. Han er kendt for sine løb op langs siden og så trække bolden ind mod midten, hvor han kan afslutte med sit venstre ben. Hvis han ikke har mulighed for at trække ind i banen, kan han lægge et indlæg, som alle forsvarsspillere frygter.
Nede bag i banen spiller Philipp Lahm. Han er 31 år og har spillet for Bayern München siden 1995 med undtagelse af to år, hvor han var udlånt til VfB Stuttgart. Lahm anses som værende en af verdens bedste backs i sin generation.

Fodboldkampen foregår på stadion Allianz Arena

Bayern München spiller på Allianz Arena og har gjort det siden 2005. Der er plads til 75.024 tilskuere, som alle har mulighed for at sidde ned. Stadionet er især kendt for den farveskiftende facade. Farverne, der bliver vist på facaden, afhænger af hvilket hjemmehold der spiller på stadionet. Stadionet lyser rødt, når Bayern München spiller, blåt, når TSV spiller og hvidt, når det tyske landshold er på banen. Hvid bruges også når ingen af hjemmeholdene spiller på banen. Facadens lys koster kun 50 euro i timen, når det lyser, og kan ses fra østrigske bjergtoppe 80 kilometer væk.
Det delvist dækkende stadiontag dækker alle sæder, men det er muligt, at regnen rammer en, hvis det samtidigt blæser.
Allianz, som har betalt betydelige beløb for at bygge stadionet, måtte fjerne sit logo under VM i 2006 og under Champions League-kampe, da de ikke er UEFA sponsor eller var sponsor for VM.

Transport til og fra stadion

Hvis du flyver til München, lander du højest sandsynligt i Münchens Franz Josef Strauss International Airport, som er byens største. Den ligger omtrent 30 kilometer nordøst fra centrum. Du kan komme til lufthavnen via toget S8 fra øst og fra vest med S1. Fra hovedbanegården tager det cirka 40-45 minutter. Der vil i fremtiden komme et eksprestog, som kan tilbagelægge strækningen på 20-25 minutter. Tiderne og afgangene kan bruges begge veje. Der går også en lufthavnsbus til hovedbanegården, som tager cirka lige så lang tid.
München har en af verdens mest omfattende og punktlige offentlige transport. Du kan både finde en undergrundsbane, regionale tog, sporvogne og busser. Det er dog lidt kringlet at komme fra lufthavnen og ud til Allianz-Arena. Der går en bus to gange dagligt fra lufthavnen til München P+R Fröttmaning, som ligger 1,2 kilometer fra stadionet, som man bliver nødt til at gå til. Du kan også tage en taxi fra lufthavnen ud til stadionet, og med den kan du blive sat af lige ud for Allianz-Arena, du skal dog forvente at betale mellem 4-500 kroner. Fra centrum kan du tage Munich ZOB, som er en bus, men igen bliver du sat af ved München P+R Fröttmaning, og så skal du gå de sidste 1,2 kilometer til stadionet.
Der er nok muligheder at vælge mellem, og alle veje fører til Rom. Det du vælger, kommer lidt an på dine præferencer, da alle løsninger er gode, lette og hurtige. Taxien er klart en luksus, som er dyr, men meget belejlig.

Seværdigheder i München

Hvis du trænger til ro efter en sublim fodboldkamp dagen inden, kan du tage i den engelske have, der ligger lige midt i millionbyen. Haven er 370 hektarer stor, hvilket gør den til en af verdens største urbane, offentlige parker, større end Central Park i New York. Det er gratis at opholde sig i parken, og du har mulighed for at spise på en restaurant inde i parken.
Du har også mulighed for at komme ind at se BMW museet i München. Museet viser den teknologiske udvikling gennem virksomhedens tid. Du kan se motorer og turbiner, luftfartøjer, motorcykler og køretøjer i en overflod af variationer.
Dachau koncentrationslejr var en af de første koncentrationslejre i nazi Tyskland. Den blev bygget i 1933, ikke længe efter Hitler blev rigskansler og blev senere brugt som model for fremtidige koncentrationslejre. Mere end 43.000 mennesker er døde i lejren, og mere end 200.000 mennesker sad fængslet i løbet af de 12 år Kz-lejren eksisterede. Lejren er et dystert sted, men et informativt og spændende sted at tage hen. Som besøgende følger du ”fangernes spor”, da du skal gå samme vej, som fangerne blev presset til at gå efter de ankom til stedet. Du får mulighed for at se originale fangebade, barakker, gårdspladser og krematoriet.
München har altså meget at byde på, både fodboldklubben og byen. Derfor er München en god rejsedestination, hvis du vil se noget fantastisk fodbold og opleve en ligeså fantastisk by.