Introduktion til FC Barcelona

Information om fodboldrejser til FC BarcelonaVil du gerne se Messi spille for legendariske FC Barelona?

Så skal du da på en fodboldrejse til Barcelona!

Herunder har vi samlet den vigtigste information, så du kan få en forrygende fodboldferie.

FC Barcelona, også kaldt Blaugrana, er et af de eneste hold i La Liga, den bedste række i Spanien, som aldrig har prøvet at rykke ned. Holdet blev stiftet tilbage i 1899 af en gruppe schweiziske, engelske og catalanske fodboldspillere og er i løbet af årene blevet et symbol på catalansk kultur og catalanisme, hvorfor deres motto er ”Mere end en klub”.  De er i dag anført af Luis Enrique, som selv har spillet professionelt for Barcelona ved årtusindeskiftet.
De har i årenes løb vundet La Liga 22 gange og igen i år, så nu er de oppe på 23 gange. Derudover er de det hold, der har vundet Champions League tredje flest gange sammen med Liverpool og Bayern München.
Ydermere er de kendt og elsket for deres meget offensive spillestil, som ofte er meget underholdende at være tilskuer til.
Barcelona er især kendt for at have Lionel Messi på holdet, som kom til klubben, da han var 13 år. Han levede oprindeligt i Argentina, men blev spottet og kom på deres talentakademi. Han debuterede for førsteholdet da han var 17 år, hvilket gjorde ham til den hidtil yngste fodboldspiller i La Liga – senere slået af Bojan Krkic. I hans tid på holdet har han spillet 315 kampe og scoret 286 mål i La Liga. Han anses som den bedste spiller nogensinde, og det bekræfter antallet af Ballon d’Ors, han har vundet. Messi holder nemlig rekorden med fire Ballon d’Ors.
Neymar Junior er et af de nye håb i klubben. Han er kun 23 år, men på trods af hans alder har han spillet 48 kampe for A-holdet i La Liga, siden han kom til klubben i 2013.
Hvis man skal se en legendarisk kamp, så skal man ind at se El Clásico, der anses som et af de største rivalopgør i hele verdenen. Holdene er de mest fulgte hold på de sociale medier, hvilket siger noget om deres fanbase. Den første kamp mellem holdene var i 1929, hvor Real Madrid hev en lille sejr hjem på 2-1. Siden hen har de spillet mod hinanden 261 gange, hvor Real Madrid fører med 92 vundne kampe mod Barcelonas 89.

Camp Nou: Barcelonas fantastiske stadion

Barcelona startede med at spille på Camp de la Industria, hvor der var plads til omkring 6.000 tilskuere, men i 1922 var der over 20.000 tilhængere af klubben, så de blev nødt til at låne penge, så de kunne bygge Camp de Les Corts. Efter borgerkrigen strømmede tilhængerne til, så de valgte at udvide Camp de Les Corts, indtil der var plads til 60.000 tilskuere. Efter udvidelserne var der simpelthen ikke plads til flere udvidelser, så i 1954 begyndte byggeriet af Camp Nou, som betyder “nyt stadion”, og tre år efter stod det færdigt og havde kostet 336% over budgettet. Det var ikke uden grund, stadionet blev så dyrt, da det er det største stadion i hele Europa og kan holde 99.354 tilskuere. Camp Nou havde i 1982 under VM kapacitet til hele 121.749 tilskuere, men i 1993-94 blev alle pladser lavet om til siddepladser.
Camp Nou hed oprindeligt Estadi del FC Barcelona, men i år 2000 stemte fansene om, hvilket navn stadionet skulle have, og her fik Camp Nou 68,25% af stemmerne.

Transport til Camp Nou: Kom til stadion på 12 minutter

Barcelonas lufthavn ligger kun 11,9 kilometer fra Camp Nou, og der går et tog direkte fra lufthavnen ud til Camp Nou, som kun tager 12 minutter. Toget går hver halve time, og prisen er cirka 30 kroner, så det er den perfekte løsning. Der går også en bus, som kun koster 15 kroner at komme med, dog tager det dobbelt så langt tid. Hvis du er træt og ør i hovedet efter flyveturen, er der massere af taxier ude foran lufthavnen, som kan køre dig direkte til Camp Nou på 10 minutter, dog koster det mellem 150 og 180 kroner.
Du kan gøre stort set det samme, hvis du vil ind til centrum, da Camp Nou ligger tæt på midtbyen.  Du kommer let rundt i hele Barcelona ved hjælp af deres metrosystem, som er yderst belejlig i sommerperioden, hvor det kan blive ubehagelig varmt at gå rundt ude i solen, imens solen står højest.

Barcelona er en stor by, men ikke meget større end København, så det er muligt at gå hen til mange ting, men det kan være utrolig varmt om sommeren.
Imens du går rundt i byen kan du nyde byens moderne arkitektur og Antoni Gaudís værker.

Barcelona: Meget mere end bare fodbold

Der er meget andet end fodbold i Barcelona, og hvis du er i Barcelona et par dage, så er der bestemt nogle ting, som bør opleves.

Der findes en bar kaldet ”ice-bar”, som ligger lige ved siden af stranden. Den giver dig mulighed for at køle ned, hvis det bliver for varmt, men du skal nok tage en trøje på, inden i går ind, for baren holder en temperatur på mellem -5 til -10 graders celsius året rundt. Der er imponerende is-skulpturer, og shot-glassene er lavet af frossent vand. Det koster kun 15 euro at komme ind, og prisen er inklusiv en drink.
Steel Donkey Bike Tours er ikke som alle andre cykel-rundfarter i byen. Den tager dig med ud på de lokale gader, hvor man får mulighed for at spise lokal mad og interagere med de lokale. Det specielle er, at der kun er 8 personer med på hver tur, hvilket gør det lettere at komme ud på nogle sidespring.
Hvis du kan lide vand og store både, er det heldigt, at Barcelona ligger lige ud til Middelhavet. Der er rig mulighed for at leje forskellige både, blandt andet yachter, speedbåde og katamaraner. Hvis du er en erfaren skipper, kan du få lov til at sejle ud uden en kaptajn, men de fleste udlejningsfirmaer tilbyder en professionel kaptajn.

Barcelona har altså meget at byde på, både fodboldklubben og byen. Derfor er Barcelona en god fodboldrejse, hvis du vil se noget fantastisk fodbold og opleve en ligeså fantastisk by.