Introduktion til Hamburger SV

Information om fodboldrejser til Hamburger SVHamburger SV er en tysk fodboldklub, tidligere topklub, men har i de seneste år haft problemer med at ende i den øverste halvdel af tabellen. Man skal 10 år tilbage for at se Hamburger SV i top 3. På trods af den lidt triste nutid har de en solid fortid, hvor de har vundet internationale og nationale turneringer og mesterskaber. Derudover er de den eneste klub i Tyskland, der kan sige at de ikke har rykket ned fra den bedste division i Tyskland siden 1919. Tilbage i 1983 vandt de Champions League efter de i 1980 blev slået ud i finalen. De er derfor den klub, der har vundet Champions League anden flest gange sammen med Dortmund.
Skal du virkelig have valuta for pengene, skal du tage ind at se Nordderby, som er en kamp mellem Hamburger SV og Werder Bremen, de to mest succesfulde klubber i Nordtyskland. Der er som regel meget politi med til kampene for at undgå eskaleringer. I 1982 blev en Bremenfan angrebet af en Hamborggruppe kaldet The Lions, og fanen døde dagen efter, hvilket gjorde det til det første fodboldrelaterede drab i Tyskland. Klubberne har samlet mødt hinanden 146 gange, hvor Werder Bremen har vundet fem gange flere end Hamburger SV.

Kampen foregår på Volksparkstadion

Hamburger SV spiller på Volksparkstadion, men havde ikke noget med byggeriet af stadionet at gøre. Der er plads til 57.000 tilskuere under ligakampe og 51.500 under internationale kampe, da nordtribunen bliver lavet om til siddende pladser under internationale kampe. Det originale stadion blev åbnet i 1952, men på grund af problemer med sikkerhedskrav besluttede de i 1998 at udskifte det gamle stadion med et splinternyt et. Det stod færdigt i år 2000 og er et UEFA Elite stadion, hvilket gør det muligt at spille Champions League finaler og Europa League på banen.
Noget helt specielt er, at HSV fans kan få lov til at blive begravet på en dedikeret kirkegård nær stadionet, hvor de kan blive tildækket med jord fra den originale Hamborg-bane.
Stadionet har ikke, i modsætning til mange andre stadioner, sin egen togstation, men på kampdage kører der gratis busser fra den nærmeste station til stadion.

Transport til og fra stadion

Det er både muligt at køre og flyve til Hamborg på grund af dens geografiske lokation. Flyver du derned, lander du højest sandsynligt i Hamborg lufthavn, som er Tysklands andenstørste lufthavn. Lufthaven ligger cirka otte kilometer fra centrum af byen. Du kan tage S-togets linje S1, som tager dig direkte fra lufthaven til centrum. Turen tager cirka 10 minutter, men hvis du vil hen til hovedbanegården, tager det omtrent 25 minutter med samme linje.
Stadionets nærmeste togstation er Stellingen togstation. Stationen ligger på S3 og S21 linjerne med Hamborgs S-tog. Stellingen togstation ligger næsten 2 kilometer fra stadionet, men på kampdage kører der gratis busser fra stationen ud til stadionet.
Står du på hovedbanegården og skal ind til stadionet, skal du tage linje U1 til Kellinghusenstraße og derfra med bus i linje 22 til Hellgrundweg. Derfra skal du gå de sidste 600 meter selv eller tage en taxi. Turen tager omtrent 50 minutter og koster kun cirka 30 kroner. Du kan dog gøre det på 12 minutter med en taxi, men så skal du regne med at betale mellem 200-250 kroner.
Hamborgs stærkeste led i dens offentlige transport er deres U-Bahn og S-Bahn systemer, som dækker størstedelen af Hamborg. I weekender og ferier kører banerne døgnet rundt, hvilket gør det let at komme rundt i nattelivet. Togsystemerne bliver komplementeret af forskellige busservicer og metrobusser, ekspresbusser, sprinterbusser, bybusser og regionale busser.
Der er nok muligheder at vælge mellem, og alle veje fører til Rom. Det du vælger, kommer lidt an på dine præferencer, da alle løsninger er gode, lette og hurtige. Taxien er klart en luksus, som er dyr, men meget belejlig.

Seværdigheder og oplevelser i Hamborg

Hamborg er Tysklands andenstørste by, og derfor har byen meget mere end blot god fodbold at byde på. Hamborg er kendt for dens mange shoppingkvarterer, museer, udstillingssteder og det specielle natteliv i og omkring Reeperbahn og Sankt Paulli. Hamborg er også kendt for dens mange broer. Byen, med dens 2.500 broer, har flere broer end Amsterdam, Venedig og London tilsammen.
Hamburg er også hjem for verdens største modelbaneanlæg, som er i størrelsesforholdet 1:87. Modelbanelandskabet har udover modeltog også gader, hvor der kører modelbiler, en lufthavn med startende og landende fly og en havn med skibe. Du kan også opleve den virkelige natur i Hamborg ved Außenalster, den største sø i Hamborg. Det er en stor attraktion for både lokale og besøgende, som tilbyder sejlture rundt på søen samt gåture rundt om søen. Om vinteren er der som regel is på søen, hvorpå mange står på skøjter. Dog bliver isen sjældent anset som værende tyk nok fra myndighedernes side.
Der er meget andet end søen Außenalster at se, og på blot 2,5 timer kan du se byens største attraktioner, og så er det endda på en segway. Det kræver et kørekort til bil, knallert eller motorcykel for at køre på segways i Tyskland, så det er vigtigt, at man har det.
Hamborg har altså meget at byde på, både fodboldklubben og byen. Derfor er Hamborg en god rejsedestination, hvis du vil se noget fantastisk fodbold og opleve en ligeså fantastisk by.