Introduktion til Liverpool FC

Information om fodboldrejser til LiverpoolSkal du på fodboldrejse til Liverpool?

Så får du i denne guide indblik i klubben, stadion og alle de andre spændende seværdigheder i Liverpool.

Liverpool FC er den klub i England, der har vundet flest europæiske trofæer, dog mangler de at ende på førstepladsen i Premier League, som blev etableret tilbage i 1992. Liverpool FC har en lang historie helt fra 1892, og har spillet på deres stadion Anfield lige siden opstarten. Tager man ind for at se de røde spille, så kan man godt glæde sig til at se profilerne Daniel Sturridge, den 24-årige Christian Benteke, Jordan Henderson og den lille, brasilianske og unge Phillipe Coutinho.
Hvis man virkelig skal have valuta for pengene og godt kan lide en lidt beskidt kamp, skal man tage til Merseyside Derby i Liverpool, hvor Everton og Liverpool FC støder sammen. Begge hold er fra byen Liverpool. Inden Premier League startede, var kampene meget stille og rolige, og supporterne til de to hold stod side om side, men efter Premier League blev etableret, er der blevet givet flere røde kort end i nogen anden kamp.
Manchester United mod Liverpool FC er også kendt for at trække tilskuere. Klubberne er også de to mest succesfulde hold i England og har tilsammen 121 store sejre i forskellige cups og mesterskaber.

Anfield Road: Liverpools stadion

Som skrevet før så er deres stadion Anfield Road et gammelt stadion, som åbnede tilbage i 1884. Det sjove er dog, at i sin tid spillede Everton på stadionet, men på grund af manglende kapital havde de ikke længere råd til at betale lejen, og i 1892 ser John Houlding, stifteren af Liverpool FC, sit snit til at starte holdet op og de begynder så at spille på Anfield. Den første kamp de spiller på stadionet, vinder de 7-0 over Rotherham. Efter mange udvidelser rummer stadionet nu 45.522 tilskuere, som alle har mulighed for at sidde ned. Anfield har en af de mest berømte tribuner, The Kop. Den blev bygget tilbage i 1906, og dengang blev den kaldt ”Spion Kop”, navngivet efter en Sydafrikansk høj, hvor et blodigt slag fandt sted og stort set alle soldaterne, der døde, kom fra Merseyside-området, og derfor navngav de tribunen efter dem for at ære dem.

Transport til Liverpools stadion

Når du ankommer til England for at se dem spille, kan du passende tage på en stadion rundtur, inden du tager hen på hotellet. Der er flere muligheder for at komme direkte til stadionet, men hvis du er fløjet til England og er landet i Manchester lufthavn, kan du billigt og hurtigt tage et tog fra lufthavnen til Victoria Street, som ligger i Liverpool by, og derfra kan du tage en bus, som går hver tiende minut til Anfield. Det er en billig løsning og kan klares på lige under en halvanden time. Du skal regne med at slippe mellem 100 og 150 kroner per mand, hvilket heller ikke dyrt. Derimod, hvis du har pengepungen i orden og har travlt, kan du tage en taxi. Du kommer frem på cirka den halve tid, men du kan forvente at skulle betale op mod 1200 kroner for turen.
Hvis du foretrækker at se dit hotel først og lige snuse til byen, inden du skal ind at se fodbold, så har Liverpool også en undergrundsbane. Den er dog ikke lige så kendt som Londons og heller ikke lige så hektisk, men den dækker stort set hele byen. Den er forholdsvis billig, men der er desværre ikke noget stop nær Anfield Road. Du kan køre med undergrundsbanen fra centrum og cirka 8 kilometer ud af byen for omkring 30 kroner, men dernæst bliver du nødt til at gå de sidste 2,2 kilometer.
Bussen derimod tager dig fra centrum, mere præcist St. Johns Garden, til Tinsley Street 150 meter fra Anfield Road. Det kan gøres på et kvarter og koster omtrent 20 kroner.
Taxien er endnu engang en mulighed og kan på 5 minutter fragte dig fra Liverpools absolutte centrum til Anfield. Prisen vil normalt være 100 kroner.
For at opsummere så er bus og tog let, der er mange afgange, og så er det yderst prisvenligt. Er du mere mageligt anlagt og har lidt ekstra penge i pungen, så er taxien klart det bedste valg.

Hvad kan du ellers lave i Liverpool?

Når du ikke er ude at se fodbold, byder Liverpool på en masse spændende attraktioner, som klart er værd at opleve. The Beatles blev dannet i Liverpool, og selvfølgelig har de en udstilling dedikeret fuldstændigt til The Beatles. Udstillingen finder du i The Beatles Story på Albert Dock, som ligger i Liverpools maritime merkantile by, som er på Unescos verdensarvsliste. Udstillingen indeholder stof fra dannelsen af bandet til den globale Beatlemania. Der er flere timers underholdning, så sæt meget af dagen af til det.  Så, hvis du er stor Beatles fan, bør du klart overveje at se udstillingen.
Hvis du ikke har lyst til at bruge hele din dag med John, Ringo og de andre, er The Wheel of Liverpool endnu en attraktion, som bør opleves. Det er et stort pariserhjul, som ligger ud til Mersey-floden. I 60 meters højde oplever du byen på en hel anden måde og koster omtrent 90 kroner per person.
På trods af at du er landet i England, kan du stadig finde eksotiske dyr, du skal blot besøge Knowsley Safari Park, hvor du blandt andet kan tage på en safaritur med over 700 vilde dyr. Se dyrene fra din egen bil. De har også andet end eksotiske dyr. Du kan opleve mange forskellige dyr, som lever vildt i den engelske natur.
Tilbage i tiden var Liverpool centrum for slavehandel, og derfor har de et museum dedikeret til denne fortid.
Ellers har Liverpool mange flotte parker og deres færge, som krydser Mersey-floden flere gange dagligt.
Selvfølgelig er der også rig mulighed for at shoppe. Liverpool ONE er et kæmpe shopping distrikt beliggende i byens midte. Du finder mere end 160 berømte designerbutikker, så mon ikke man kan finde noget nyt til garderoben?

Liverpool har altså meget at byde på, både fodboldklubben og byen. Derfor er du garanteret en unik fodboldrejse til Liverpool uanset om du vil se noget fantastisk fodbold eller opleve en ligeså fantastisk by.