Introduktion til Manchester United

Information om fodboldrejser til Manchester UnitedVil du gerne på en fodboldrejse og se Manchester United spille på Old Trafford?

Det kan vi godt forstå!

Derfor har vi samlet information om klubben, stadion og transport.

Manchester United, de røde djævle, er et af Englands absolutte tophold anført af Louis Van Gaal, en af nyere tids mest succesfulde fodboldtrænere. Holdet blev grundlagt tilbage i 1878 under navnet Newton Heath LYR Football Club, men skiftede navn til Manchester United Football Club i 1902. Klubben er den eneste engelske klub, der kan prale med, at de har vundet ”the treble”, altså mesterskabet, FA Cuppen og Champions League i 1999, og derudover har de vundet mere end halvdelen af Premier League-trofæerne.
Manchester United anslås at være verdens anden mest værdifulde hold, kun overgået af Real Madrid, og det forstår man godt, når man ser deres stjernetrup. De har topspillere på alle positioner, og alle er nævneværdige. Dog er der nogle, der skiller sig ekstra meget ud. Wayne Rooney kom til klubben tilbage i 2004 og debuterede i en Champions League kamp, hvor han formåede at score hattrick mod Fenerbahce. Siden hen har han spillet 313 kampe for dem og scoret i alt 161 Premier League-mål. Memphis Depay, som de har til at spille ude på kanten, er et helt nyt talent, som de købte i år (2015) for cirka 250 millioner danske kroner. Han er kun 21 år, men har spillet for PSV Eindhoven, siden han var 17 år gammel, så på trods af hans unge alder har han allerede en del erfaring fra sin tid på det hollandske tophold. En af de mere erfarne er Sebastian Schweinsteiger, som også lige er kommet til klubben. Han har spillet for Bayern München de sidste 13 år, inden han skiftede til United, og 11 år for de tyske landshold. Han blev købt for 150 millioner danske kroner og spiller som defensiv midt.
Manchester United er både en elsket og hadet klub, i hvert fald har de flere store rivaler, bl.a. Liverpool FC, Manchester City og Leeds United.
Rivalkampene mellem Manchester United og Liverpool kan sammenlignes med den berømte El Clásico fra Spanien. De har mødtes 192 gange siden 1894, hvor United fører med 77 sejre.
Der er også en intern fejde mellem Manchester United og Manchester City. De to klubber har spillet mod hinanden 169 gange i løbet af de seneste 134 år, hvor United har taget klart flest sejre.

Old Trafford: Manchester Uniteds fantastiske stadion

Manchester United har ikke altid spillet på Old Trafford. Da holdet hed Newton Heath, spillede de på North Road, hvor der var plads til cirka 12.000 tilskuere. Manchester United har så siden 1910 haft hjemmebane på stadionet Old Trafford, også kendt som drømmenes teater. I 1941, under anden verdenskrig, blev stadionet bombet under et bombeangreb, og derfor blev de nødt til at spille på Manchester Citys stadion, Maine Road, som blev revet ned i 2004.
Der er i dag plads til 75.635 tilskuere, som alle har mulighed for at sidde ned. Alle tribunerne er overdækkede, så man kan sidde i ly for regnen. Den største tribune, Nordtribunen, har fire etager og kan rumme 26.000 tilskuere. Den blev i 2011 omdøbt til Sir Alex Ferguson tribunen i anledning af hans 25 års jubilæum som manager for holdet.

Transport: Tog, taxi eller “tram”?

Når du skal til England for at se Manchester United spille, kan du være så heldig at lande i Manchester lufthavn, som ligger cirka 14 kilometer væk fra Manchester centrum. Når du skal fra lufthavnen og ind til byen, kan du blot tage et tog fra lufthavnen ind til Piccadilly Station. Det tager cirka et kvarter og koster mellem 45-55kr. Piccadilly Station ligger stort set i centrum, så der er rig mulighed for at komme hvorhen i Manchester du vil, og der er stor sandsynlighed for at dit hotel er i nærheden. Du kan bruge Metro Link, som bruger såkaldte ”trams”, der minder meget om sporvogne, til at komme rundt i byen, og de kører også ud til Old Trafford. Du kan hoppe på fra Piccadilly Station og være ude ved Old Trafford 15 minutter efter.
Hvis du er ankommet til Manchester, inden du kan komme ind på hotellet, bør du klart overveje at komme på en stadion rundtur. Entréen er lige over 150 kroner per mand. Du kan tage en tram direkte fra lufthavnen og ud til Old Trafford, som kører derud på 40 minutter for kun 45 kroner.  De bruger trams i stedet for en metro, da der kunne spares mange penge ved denne løsning, dengang den skulle laves.
Du kan også tage en taxi, som kører, når du vil. Dog skal pengepungen være i orden, da turen fra lufthavnen til stadionet koster omtrent 300 kroner, og skal du ind til centrum fra lufthavnen, koster det let 350 kroner.
Det sjove, eller måske frustrerende, ved tramsne er, at de ikke har nogle faste tider, men de kører til gengæld regelmæssigt – cirka hvert kvarter.
Der er nok muligheder at vælge mellem, og alle veje fører til Rom. Det du vælger, kommer lidt an på dine præferencer, da alle løsninger er gode, lette og hurtige. Taxien er klart en luksus, som er dyr, men meget belejlig.

Hvad kan du ellers lave i Manchester?

Fodboldkampen varer jo kun 90 minutter, så hvad skal man bruge resten af tiden Manchester på?
Hvis du interesserer dig for kunst, så er Whitworth Art Gallery klart stedet du skal besøge. Galleriet indeholder mange former for kunst, det eksperimenterende, det udfordrende og det traditionelle. Selv hvis du ikke interesserer dig for kunsten, kan du spørge lidt ind til tyveriet, som fandt sted tilbage i 2003.
Hvis du elsker musik, er der flere forskellige musikforretninger i Manchester, dog er der én butik, som differentierer sig fra de andre. Vinyl Exchange er et paradis for samlere, deres niche er nemlig sjældne genbrugsplader. Du kan få meget tid til at gå derinde, da de har et meget bredt udvalg, og priserne er rimelige.
Når du bliver træt af at gå rundt inde i byen, kan du sætte dig ind i en te-salon. I Manchester er kaffen skiftet ud med te, så du skal ikke blive overrasket, når du ser såkaldte ”tearooms”. Toppen af poppen er Teacup Kitchen, en te-salon beliggende i det nordlige kvarter. De tager teen så seriøs, at nogle blade kommer med en timer, så du kan se, hvornår teen smager af allermest.
På trods af at Manchester ligger 40 kilometer inde i landet, fik byen i 1894 bygget en kanal for 15 millioner pund, som i dag svarer til 15 milliarder danske kroner. De fik den lavet, så Manchester kunne blive en vigtig havneby, men nu bliver den mest brugt til fornøjelse, så hvis du er til vand og vil se byen fra en anden side, kan en kanalrundfart anbefales.

Manchester har altså meget at byde på, både fodboldklubben og byen. Derfor er Manchester en god fodboldrejsedestination, hvis du vil se noget fantastisk fodbold og opleve en ligeså fantastisk by.