Introduktion til Real Madrid

Real Madrid CFReal Madrid er verdens mest værdifulde hold og tilmed også det bedste hold i verdenen ifølge IFFHS. I år 2000 vandt de en pris fra FIFA for at være det tyvende århundredes bedste klub.
Klubben blev etableret i 1902 og året efter kom de til finalen i Copa del Rey, hvor de tabte 3-2 mod Athletic Bilbao. De fik revanche i 1905 i finalen, hvor de slog Athletic Bilbao 1-0. De har siden hen vundet den 18 gange mere. Real Madrid er ét af tre hold i den spanske liga, som aldrig har prøvet at rykke ned.  Derudover har de rekorden for flest Champions League sejre. De er det eneste hold, der har vundet turneringen fem år i streg og har samlet set vundet den 10 gange, tre gange mere end, andenpladsen, Milan.
Det er ikke underligt, at Real Madrid har det mest værdifulde hold, da de har gennemført de to dyreste transfers i fodboldhistorien, nemlig Gareth Bale, som kom til klubben i 2013, og Cristiano Ronaldo, som kom til klubben i 2009, der begge hjalp med at vinde Champions League i 2013-14. Cristiano Ronaldo fik rekorden for flest mål i en Champions League, efter han scorede 17 mål, året de vandt.
Nede i forsvaret har de den rutinerede Sergio Ramos, der har spillet for klubben de sidste 10 år. Med 18 røde kort i løbet af sine 10 år, har han rekorden i klubben.
Hvis man skal se en legendarisk kamp, så skal man ind at se El Clásico, F.C Barcelona mod Real Madrid, der anses som et af de største rivalopgør i hele verdenen. Holdene er de mest fulgte hold på de sociale medier, hvilket siger noget om deres fanbase. Den første kamp mellem holdene var i 1929, hvor Real Madrid hev en lille sejr hjem på 2-1. Siden hen har de spillet mod hinanden 261 gange, hvor Real Madrid fører med 92 vundne kampe mod Barcelonas 89.

Santiago Bernabéu: Mere end 75.000 hepper med

Deres stadion Santiago Bernabéu er opkaldt efter klubbens tidligere formand Santiago Bernabéu Yeste. Han har selv spillet for klubben, siden han var 14 år og havde flere gange anførerbåndet på, da han spillede for førsteholdet. Da han stoppede sin fodboldkarriere blev han først direktør, dernæst assistent manager og til sidst præsident i 35 år.
Stadionet blev indviet i 1947 og er det mest prestigefyldte stadion i Europa ifølge UEFA. Da det blev bygget var der plads til 75.145 tilskuere, 27.645 siddende og 47.500 stående. Der blev ikke gjort meget ved stadionet indtil 1980erne, hvor Spanien skulle være vært for VM. Der kom et nyt tag, som dækkede de øverste og midterste tribuner, og nye elektroniske tavler i begge ender. I midten i 1980erne introducerede UEFA nye sikkerhedsforanstaltninger, som blandt andet krævede at alle pladser var siddepladser. Den seneste ændring skete i 2011, hvor stadionkapaciteten blev udvidet til 85.454.
Stadionet har sin egen metrostation på linje 10, som hedder Santiago Bernabéu.

Transport til og fra stadion

Hvis du skal bo i Madrid under dit ophold og flyver dertil, ankommer du højest sandsynligt i Barajas lufthavn, som ligger 9 kilometer fra byens finansielle centrum og 13 kilometer fra Puerta del Sol, som er byens historiske centrum.
Metroen i Madrid er meget billig og let at bruge, så du kan komme fra lufthavnen til stadionet for 11 kroner, men det tager cirka en halv time. Det er ikke svært at vide, hvor man skal stå af, da stoppestedet hedder Santiago Bernabeu. Hvis flyet har været forsinket, og du har travlt, kan du tage en taxi for 250 kroner, og være der på et kvarter.
Hvis du er inde i byen, kan du også bare tage metroen til stadionet. Der er mulighed for at købe dagsbilletter, titurskort og endda ugekort, der gør det muligt at rejse ubegrænset i Madrid for et engangsbeløb. Madrid ligger lige midt i Spanien, hvilket gør det meget varmt at gå rundt i dagstimerne, så det anbefales, at du altid har kontanter med til en togbillet.
Der er nok muligheder at vælge mellem, og alle veje fører til Rom. Det du vælger, kommer lidt an på dine præferencer, da alle løsninger er gode, lette og hurtige. Taxien er klart en luksus, som er dyr, men meget belejlig.

Hvad kan du ellers lave i Madrid?

Hvis der manglede spænding i fodboldkampen, så kan du tage ind at se tyrefægtning. Spanien er ét af få lande i verdenen, hvor det stadig er lovligt, og der er delte meninger om, hvorvidt det er i orden eller ej, men hvis du vil ind at se et stykke spansk kultur, er der en stor arena i Madrid, Las Ventas Tour, hvor de afholder tyrefægtning i sommerperioden, normalt om søndagen. Der er mulighed for at se byen oppefra i Faro de Moncloa, som oprindeligt var et 110 meter højt sendetårn. Der er bygget en udsigtsetage, hvor du, på en klar dag, kan se op til 100 kilometer væk.
Prado museet har tidspunkter hver dag, hvor der er gratis entré, så hvis pungen er lidt lettere end da du tog afsted, kan du stadig komme ind at se fin kunst. Det menes at museet huser én af de flotteste kollektioner af kunst i hele verdenen. Museet har tusinder af europæiske malerier, skulpturer og andre værker på gangene.
En af byens mest populære attraktioner er Parque del Buen Retiro, som er en flot, farverig park i Madrid. Parken er fyldt med statuer, haver, gallerier og en smuk flod. Du kan tage på picnic, læse en god bog i skyggen, beundre kunsten eller leje en båd, som du kan sejle i på floden. I de varme måneder er der, hver søndag, gratis koncerter i parken.

Madrid har altså meget at byde på, både fodboldklubben og byen. Derfor er Madrid en god rejsedestination, hvis du vil se noget fantastisk fodbold og opleve en ligeså fantastisk by.