Introduktion til Tottenham

Information om fodboldrejser til Tottenham HotspurTottenham Hotspur F.C. er en af de ældste klubber i England og spiller hjemme på White Hart Lane. Klubben har eksisteret siden 1882 og vandt i 1901 FA cuppen, hvilket gjorde dem til den første ikke-liga klub, der har vundet FA cuppen, siden implementeringen af Football League. De var også den første klub i England til at vinde the double, altså ligaen og FA cuppen, som de gjorde i 1960-61 sæsonen. I 1963, blot to år efter at have vundet the double, vandt Spurs Europeans Cup Winners’ Cup, nu Europa League, hvilket gjorde dem til den første engelske klub, der har vundet en europæisk turnering.
Både Tottenham og Arsenal anser hinanden, som værende en af deres største rivaler, og det er ikke fordi de er meget jævnbyrdige, men fordi de begge holder til i Nordlondon, og så går rivaliseringen langt tilbage i tiden. Kampene mellem de to kaldes North London Derby, og den første kamp blev spillet i 1887. Rivaliseringen begyndte først for alvor, da Arsenal flyttede til Highbury i 1913, kun 4 kilometer fra Tottenhams stadion. Arsenal fører med 77 sejre mod Tottenhams 55.
Tager man ind for at se Tottenham spille, som dansker, skal man lægge mærke til Christian Eriksen. Han er blot 23 år, men har allerede spillet to år for Tottenham, hvor han klart er en af de største profiler. Eriksen er kendt for sine utallige assists, men han kommer også selv på måltavlen fra tid til anden, ofte med frisparksmål, samt sit benhårde arbejde både offensivt og defensivt. Et andet talent i klubben er Harry Kane, som har været ejet af klubben de seneste 6 år, men har været lånt ud til forskellige klubber, indtil han i 2014 fik sin ligadebut for Tottenham. Han har spillet 48 Premier-League kampe for Tottenham og scoret 24 mål i disse.

Kampen foregår på stadionet White Hart Lane

Tottenham spiller på White Hart Lane, også kendt som “The Lane”. Udover Tottenham spiller Englands landshold og U-21 landhold kampe på stadionet, hvor der er plads til 36.284 siddende tilskuere. Tottenham flyttede til stadionet i 1899, hvor de renoverede det fra et gartneri til en standard fodboldbane. Kapaciteten har siden hen svinget meget op og ned, og i starten af 60’erne var der plads til over 70.000 tilskuere, men på grund af stigende efterspørgsel på siddepladser, blev kapaciteten reduceret betydeligt.

Transport til stadion

Hvis du skal bo i London under dit ophold, er der stor sandsynlighed for, at du lander i Heathrow lufthavn, som betjener flest internationale passagerer i hele verdenen. Lufthavnen ligger i udkanten af London cirka 40 kilometer fra White Hart Lane og 30 kilometer fra centrum. London er meget kendt for deres undergrundsbane, da den er så hektisk og gammel. Det var verdens første undergrundbane. Det anslås at 3,66 millioner passagerer bruger metroen dagligt, og det skyldes, at den dækker størstedelen af Storlondon. Selvom den kaldes ”London Underground”, er det kun 45% af sporene, som rent faktisk er under jorden.
Området rundt om Tottenham stadion kan nås med mange forskellige busruter og andet. Busruterne 149, 259, 279 og 349 holder ude foran stadionet. White Hart Lane togstation ligger 300 meter fra stadionet og ellers er der parkeringspladser rundt om.
Der er nok muligheder at vælge mellem, og alle veje fører til Rom. Det du vælger, kommer lidt an på dine præferencer, da alle løsninger er gode, lette og hurtige. Taxien er klart en luksus, som er dyr, men meget belejlig.

Hvis du vil læse om hvad London kan tilbyde udover fantastisk fodbold, kan du læse artiklen om fodboldrejser til Chelsea og Arsenal.